Kivitelezés

A kivitelezést saját, vagy készen kapott tervek alapján teljes körűen vállaljuk. Ez magába foglalja a vezérlőszekrény összeszerelését, a kábelnyomvonalak kiépítését, a terepi műszerezést. Ezeket a folyamatokat saját, illetve állandó alvállalkozó partnereinkkel közösen végezzük

A Kontrol Doktor Kft. úgy szellemi kapacitásban, munkaerőben, mind pedig a rendelkezésre álló felszerelését tekintve alkalmas a felügyeleti és az automatika rendszerek teljeskörű kivitelezési munkáinak megfelelő minőségű elvégzésére. Ez akkor is biztosítható, ha a kiviteli terveket nem társaságunk készíti. A kivitelezést projektként kezeljük, melynek elsődleges mutatói az ár, a műszaki/minőségi tartalom és a határidő. A projekt a kiviteli tervek értékelésével kezdődik, és a szükséges eszközök beszerzésén, szállításán, a  terepi munkavégzésen, a beüzemelésen, a minőségi vizsgálatokon át egészen a műszaki átadásig tart. A projekt irányítása célorientált vezetési módszerekkel történik.

Kábelezés, kábeltálcázás; terepi műszer installáció

   A kábelnyomvonal tervek ismeretében szakembereink elvégzik a kábelfektetést, szükség szerint a kábeltálca, kábel létra elemek kiépítésével együtt. Ez előkészítő munka, amely nem zavarja a már üzemelő berendezések használatát. A különböző automatika elemek, érzékelők, beavatkozók, egyéb terepi műszerek felszerelése viszont időzítetten végezhető, rendszerint a kivitelezésben résztvevő egyéb szakmákkal egyeztetve.  Például egy fűtővíz csőhálózatba építendő szabályozó szelep beépítését a nyomáspróba, a szivárgás vizsgálat megismétlése, valamint a vízveszteségek elkerülése végett egyeztetni kell a gépész kivitelezővel.

Vezérlőszekrény gyártás és installáció

   Kompakt kivitelű vezérlőszekrényeink mindenhol nagy elismerést vívtak ki maguknak, amely nem csak a kultúrált szerelési technikának köszönhető. Ezeket a szekrényeket, melyekben valamennyi szükséges elem, vezérlő-, leválasztó-, kijelző készülék, kapcsoló, biztosíték, villamos védelem elhelyezésre kerül, készen szállítjuk a helyszínre. A szekrény megfelelő működését kiszállítás előtt telephelyünkön ellenőrizzük. Szekrényeink minden érintésvédelmi és tűzvédelmi előírásnak megfelelnek, szükség szerint kényszerhűtéssel ellátottak.

 Szoftver alkalmazások készítése

   A szoftver alkalmazás készítés két fő csoportot foglal magába: egyik a folyamat irányító készülékek program moduljainak (folyamat irányítás, kijelzés, kommunikáció beállítások) készítését, fejlesztését, a másik a felügyeletet ellátó számítógépek ill.  hálózati eszközök szoftveres installációját, a felügyeleti szoftver komponensek  fejlesztését jelenti. A folyamatirányító készülékek programozása a szabványos nyelveken történik, a Megrendelőink kérésére a forráskód is átadásra kerül.   A felügyeleti rendszer képeinek adatbázisának fejlesztése a kereskedelemben kapható fejlesztői "környezet" alkalmazásával történik. Így ennek  birtokában a szállítótól függetlenül bárki szabadon végezheti. Csak műszakilag és piacilag nyitott rendszereket alkalmazunk. A felügyeleti rendszerek "kivitelezése" kulcsrakész jellegű, tartalmazza az összes telepítési és beállítási munkát is.                  

Üzembehelyezés

  A kivitelezési munka utolsó lépése a rendszer üzemképes átadása. Ez a biztonsági felülvizsgálatokat, méréseket, az üzemi beállításokat, az üzemelő rendszer átadási vizsgálatát, dokumentálást, betanítást, végül a jogi, rendelkezési átadást jelenti számunkra.  A Kontrol Doktor Kft.-nek  lényeges az üzembe helyezett felügyeleti illetve automatika rendszer hibátlan, megbízható működése.

Validálás

   Megrendelőinknek, igény szerint,  szállított termékeink és szolgáltatásaink megfelelőségét alkalmas eljárással bizonyítjuk. Társaságunk megfelelő gyakorlattal rendelkezik a felügyeleti és az automatika rendszerek prospektív validálásában. Validálási tevékenységünk teljes összhangban van a jelenlegi általános gyakorlat uralkodó iránymutató elveivel (GAMP5). A validálás igénye nem csak új, hanem már validált rendszerek  esetében is jelentkezhet (retrospektiv validálás). Természetesen az üzemeltetési feladatok között ezt is biztosítjuk. Validálási gyakorlatunk az inspektorok által elfogadott. Társaságunk alkalmas felügyeleti és automatika rendszerek 21CFR PART 11 megfelelőség validálására is.
 

Kontrol Doktor Kft. H-1103 Budapest, Noszlopy u. 20 Tel/Fax: +36 1 290-2862