Karbantartás

A karbantartás célja, hogy a berendezés műszaki színvonala az idő előre haladtával ne csökkenjen, a működési megbízhatóság megmaradjon az újonnan üzembe helyezett berendezésével....

A már átadott és megfelelően működő rendszerek esetén is felmerülnek feladatok. Ilyen lehet a műszerek időszaki kalibrálása, a retrospektív validálás, archiválás. Továbbá jól üzemelő rendszerek esetén is elkerülhetetlen az egyes elemek kopása, elhasználódása, üzemeltetési eredetű vagy időszakos meghibásodása, így nem üzemszerű állapotok bekövetkezte. Az üzemszerű működés hosszú távon csak rendszeres (ciklikus) karbantartással biztosítható, ám még ezzel sem küszöbölhető ki teljesen a részleges meghibásodás kockázata.  Ilyenkor aranyat ér a gyorsan megjelenő hibaelhárító, aki gyorsszervíz szolgáltatásával megkiméli az üzemeltetőt az esetleg bekövetkező nagyobb anyagi vagy erkölcsi veszteségtől. Az üzemeltetés távfelügyelettel történő megoldás szakszerű üzemeltetést biztosít.

Karbantartás


A Kontrol Doktor Kft. munkájának lényeges eleme a már működő felügyeleti és automatika rendszerek karbantartása. A karbantartási tevékenység teljeskörű, kiterjed a terepi szinttől (pl. hibás műszer cseréje) az irányítási szinten át egészen a felügyeleti szintig. A szoftver karbantartás az irányítási szinten az irányított berendezés működtetéséhez, a perifériák, vagy a környezeti változások miatt szükséges paraméterek újraállítását jelenti. A felügyeleti szinten az archiválást, a felesleges adatok eltávolítását, az adattárolási terület újraszervezését jelenti. A már üzemelő rendszerek alapszoftvereinek frissítése a nagy kockázata miatt ritka gyakorlatunkban.  
A rendszeres --diagnosztika vagy idő alapú-- karbantartás tartalma és dokumentációja  minőségirányítási eljárásunkban szabályozott, de rugalmasan igazodik a fogyasztó igényeihez.

 Távfelügyelet


Távfelügyeletet az irányítási rendszer internet hálózatra történő csatlakoztatásával alakíthatunk ki. A nyilvános hálózatra kötést az illetéktelen hozzáférés elleni megfelelő védelem kiépítésével biztosítjuk. A távfelügyeleti szolgáltatásunk mentesíti a berendezés tulajdonosát a szakképzett üzemeltető személyzet alkalmazásától, továbbá a felügyeleti alapszoftver megvásárlásától.  


 Megszüntetés

 
A berendezések életciklusának utolsó folyamatai közül az üzemből történő kivonás, szakszerű bontás, környezetkímélő deponálás, és a veszélyes hulladéknak minősített készülékek környezetvédelmi előírásoknak megfelelő elszállíttatása a vállalási területünk.                                        

  • Üzemzavar elhárítás
  • gyorsszolgálat (Budapest környéke 1óra ; Magyarország 4 óra)
  • 24 órás rendelkezésre állás
  • készülék megbízhatósági statisztika
  • szolgáltatás minőségi statisztika
Kontrol Doktor Kft. H-1103 Budapest, Noszlopy u. 20 Tel/Fax: +36 1 290-2862