Richter Gedeon adatgyűjtő rendszer

Validált mérés- adatgyűjtő rendszer és web-szerver telepítése raktári területre

Egy, már 2002 óta üzemelő és folyamatosan fejlesztett validált mérés- adatgyűjtő rendszer bővítését végeztük el. A bővítés során az üzemelő rendszertől távol elhelyezkedő adatgyűjtő rendszer került integrálásra. Az feladat során olyan a raktári terület hőmérséklet méréseit rádiós kommunikációra képes távadókkal olsottuk meg. Ezek a távadók fizikailag nagy távolságra esnek az adatgyűjtő vezérlőszekrénytől. A környezet nem tette lehetővé gazdaságosan a vezetékes műszerezést. 10 db rádiós távadót és 3 db rádiós vevőegységet telepítettünk. A rádiós hőmérséklet távadók elemes kivitelűek, így semmiféle vezetékezésre nem volt szükség. A vevőegységek a gyűjtött adatokat Modbus soros kommunikációval továbbítják a PLC felé.

A fejlesztés része volt továbbá, hogy a teljes - az eredeti méréseket is tartalmazó - adatgyűjtő rendszer elérhető legyen WEB felületen is. Ehhez a GE Fanuc WEB Space web-szerver szoftver alkalmazást használtuk fel. Így a rendszer továbbra is megfelel a 21CFRPart11 előírásainak az adatok tárolását és hozzáférhetőségét tekintve, ugyanis a web-szerver ezt a funkciót biztosítja.

A rendszer ezen túlmenően a riasztási eseményekről e-mail és SMS üzeneteket is küld. Ezt a vállalati informatika rendszer eszközein keresztül valósítottuk meg. Az üzenetek címzettjei, talafonszámai a felügyeleti rendszerben állíthatóak be.

 

Kontrol Doktor Kft. H-1103 Budapest, Noszlopy u. 20 Tel/Fax: +36 1 290-2862