Chinoin zRt - Miskolc

Chnoin - Miskolc zsilipvezérlő automatika rendszer és felügyeleti megjelenítés kiépítése

2013-ban a Chinoin miskolci gyárában több, speciális automatizálási feladatot oldottunk meg.

Az egyik egy zsilipvezérlő rendszer volt. Az egyik üzemben 12 ajtót, a másikban pedig 37 ajtó zsilipvezérlését kellett megvalósítanunk. A rendszernek nem csupán az ajtóállások és reteszeléseket kell működtetnie, hanem figyelnie kellett a zárszerkezet állását is. Bizonyos ajtók ujjlenyomat azonosítóval védettek voltak, ezeknek az engedélyező jeleit is figyelembe kellett venni. Az ajtók mellett elhelyezett állapotjelzők pedig tájékoztatást adnak az ajtó nyithatóságáról, a zsilipvezérlés felfüggesztett állapotáról, a vészgombok állapotáról, vagy az ajtó hibás állaotáról. A vezérlés PLC vezérlővel valósult meg. Az ajtókhoz elektronikus csapzárak és többszínű állapot kijelzők kerültek telepítésre. Az egész rendszer a már meglégő épület- felügyeleti rendszeren is megjelenítésre került.

Az év évi időszakban egy teljesen új hőközponti automatika rendszer telepítése történt meg, több mint 100 fizikai I/O számmal, három primer hőcserélő körrel és számos fogyasztói oldali kiszolgáló körrel.

A központi vezérlő egy Siemens S7-300 CPU, amelyhez  Siemens ET200SP remote I/O egységek kapcsolódnak Profibus kommunikációs interfészeken keresztül. A szekrénybe kerültek villamos mérőórák is, amelyek szintén Profibus kommunikációval küldenek és fogadnak adatokat.  

 

képekben...

 

 

Kontrol Doktor Kft. H-1103 Budapest, Noszlopy u. 20 Tel/Fax: +36 1 290-2862