Extractum Pharma

Extractum Pharma - Kunfehértó

2003-ban az Extractum Pharma kunfehértói gyárában telepítettük az emeleti gyártótér és szociális blokk légkezelő automatika vezérlőjét, valamint a földszinti gyártóterület ajtóinak a zsilipvezérlő rendszerét.

2006-ban a földszinti légkezelő rendszer vezérlőjét cseréltük ki egy korszerűbb eszközre, valamint kialakítottunk egy web alapú távfelügyeleti rendszert.

2008-ban a teljes földszinti klíma vezérlőszekrényét felújítottuk. Ekkor Siemens DDC vezérlőt telepítettünk. A korábbi web alapú távfelügyeletet átalakítottuk és az új DDC-hez rendelt web-szerverbe került a távfelügyeleti alkalmazás. Az átalakítás során energia hatékonyság növelési fejlesztést is végrehajtottunk új üzemmódú működések fejlesztésével és a hőmérséklet szabályozások átalakításával.

A 2013-as évben decemberben került kiépítésre egy új légkezelő automatika vezérlő rendszer. Ennek a központi egysége egy Siemens S7-1200 1215 CPU a hozzá kapcsolódó I/O egységekkel. A ventiléátor hajtásokhoz Sinamincs G120C frekvenciaváltók kerültek telepítésre, amelyek Profibus kommunikációval vannak a központi egységgel összekötve. A vezérlőszekrény előlapján egy 5,7" képátlójú színes érintőképernyős kezelő panel biztosítja a helyi kezelés és megjelenítés lehetőségét. A vezérlőrendszer fel lett készítve arra, hogy épület- felügyeleti rendszerre lehessen kapcsolni.

 

 

Kontrol Doktor Kft. H-1103 Budapest, Noszlopy u. 20 Tel/Fax: +36 1 290-2862